Beaujolais Nouveau - mladé francouzské víno
Jak vzniká Beaujolais |
Mladé Beaujolais vzniká specifickým způsobem nazvaným karbonická macerace. Hrozny se totiž vůbec klasicky nelisují, ale celé se vkládají do tanku. Spodní vrstvy se samotnou vahou naruší a vytlačený mošt začne kvasit za uvolňování oxidu uhličitého. Ten prostupuje vyššími vrstvami hroznů, které následně začnou fermentovat (kvasit) uvnitř hroznů (bobulí), které následně prasknou a uvolní mošt. Tento celý proces prochází bez přístupu vzduchu a tím vínům umožňuje zachovat maximum ovocných a svěžích projevů. Více o odrůdě GAMAY zjistíte zde. Další informace o Beaujolais Nouveau pak v článku ZDE. |
Beaujolais Nouveau - mladé francouzské víno z odrůdy Gamay
Oslavte s námi mladé Beaujolais Nouveau 3. čtvrtek v listopadu