Beaujolais Nouveau - mladé francouzské víno

 

Jak vzniká Beaujolais

Mladé Beaujolais vzniká specifickým způsobem nazvaným karbonická macerace. Hrozny se totiž vůbec klasicky nelisují, ale celé se vkládají do tanku.  Spodní vrstvy se samotnou vahou naruší a vytlačený mošt začne kvasit za uvolňování oxidu uhličitého.  Ten prostupuje vyššími vrstvami hroznů, které následně začnou fermentovat (kvasit) uvnitř hroznů (bobulí), které následně prasknou a uvolní mošt.  Tento celý proces prochází bez přístupu vzduchu a tím vínům umožňuje zachovat maximum ovocných a svěžích projevů. Více o odrůdě GAMAY zjistíte zde. Další informace o Beaujolais Nouveau pak v článku ZDE.

Beaujolais Nouveau - mladé francouzské víno z odrůdy Gamay

Oslavte s námi mladé Beaujolais Nouveau 3. čtvrtek v listopadu

 

NAVRCHOLU.cz